JobRotary voor u als werkzoekende

Wat kan JobRotary voor u als werkzoekende betekenen:

De ervaring van veel werkzoekenden is, dat het na een lange periode zonder werk lastiger wordt om weer aan de slag te komen. Het is dan fijn als iemand je kan helpen. Deze hulp, zonder winstbejag, bieden onze mentoren.

Na uw aanmelding worden uw gegevens doorgestuurd naar de regio waar u woont. De regiocoördinator koppelt u aan een mentor. De mentor (altijd een Rotarian) nodigt u uit voor een kennismakingsgesprek (intake). In deze intake toetst de mentor of uw verwachtingen aansluiten bij de mogelijkheden van JobRotary. Als uw verwachtingen teveel afwijken van de doelstelling en de werkwijze van JobRotary, zal de mentor dit laten weten en u doorverwijzen naar andere instanties die beter aansluiten.


Samen met uw mentor bekijkt u wat de mogelijkheden zijn en of deze te realiseren zijn. De mentor kan u adviseren bij het maken van een plan, het verbeteren van uw CV, het uitbreiden van uw netwerk en het oefenen van bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek. Het kan zijn dat een gerichte bijscholing nodig is of wat oefening. Bij andere (grotere) problemen die het vinden van een nieuwe job belemmeren zal de mentor u verwijzen naar gespecialiseerde hulp. 

JobRotary werkt met mentoren die ruime ervaring hebben in het bedrijfsleven. De mentoren doen dit werk op vrijwillige basis. Dat wil echter niet zeggen dat het ook vrijblijvend is. Een begeleidingstraject start dan ook met het maken van goede afspraken. Beide partijen verplichten zich om deze afspraken na te komen.

Landelijke dekking JobRotary via link naar Google Maps

Landelijke dekking werkgebied JobRotary
Met bovenstaande link wordt u doorgeleid naar Google Maps waar u in oogopslag kunt zien welke woonplaatsen JobRotary momenteel in haar werkgebied heeft.
Handige websites voor werkzoekenden

Carrierepoort

Carričrepoort is een dienstverlenend bureau gericht op vraagstukken die gaan over de ontwikkeling van medewerkers in organisaties. Ons doel is om bij te dragen aan jouw werkgeluk en je effectiviteit in je werk. Dit doen we vooral voor medewerkers die werkzaam zijn in Semi-overheid, Zorg en Bedrijfsleven.

TalentPlus

Netwerk voor hoogopgeleide 45-plussers

TalentPlus is een vereniging van 45-plussers met hbo/academisch werk- en denkniveau die elkaar
helpen bij het vinden van nieuw werk. Met elkaar en voor elkaar, dat maakt TalentPlus uniek.

IncZwolle

Een idee of een plan? Begin je eigen bedrijf Professionele begeleiding (op maat) Groot zakelijk netwerk Je hebt een geweldig idee! Echt anders. Alleen... een idee is nog geen businessplan. Laat staan een bedrijf. Hoe pak je zoiets aan? En wie kan je daarbij helpen? Wij zijn IncZwolle. Wij maken van startende ondernemingen succesvolle bedrijven.

De Broekriem

Vind sneller een baan met DeBroekriem: verbeter je sollicitatieskills en vergroot je netwerk

Vacatures 50+.

Kijk hier voor 50+ Senioren vacatures.

UWV Werkbedrijf

Activiteiten voor 50 plusser door UWV Werkbedrijf.

Arbeidsfit door adoptie

Adoptie door werkgevers voor een betere sollicitatie.

VP-Advies

Je zoekt loopbaanbegeleiding of een loopbaancoach in Rotterdam? Of een studiekeuzetraject?

Connetix

Vacatures engineering.

Leren en Werken

Het Programma Leren en Werken heeft als doel de aansluiting tussen onderwijs, opleidingsmarkt, arbeidsmarkt en arbeidsmarktkansen te versterken. Speerpunten zijn het bevorderen van werkend leren en het gebruik van het Ervaringscertificaat (EVC). Hiertoe zijn in alle arbeidsmarktregio’s een of meer Leerwerkloketten gevormd.