JobRotary voor werkzoekenden

Wanneer het als 40-plusser lastig is om aan het werk te komen, dan kan JobRotary je op weg helpen. Mentoren met ruime ervaring in bedrijfsleven en nonprofitorganisaties bieden ondersteuning en begeleiding. Zij doen dat zonder er iets voor te vragen, alleen jouw volledige inzet.

Je houdt zelf de regie en verantwoordelijkheid over je sollicitatieproces.

Voor werkzoekenden

Klik op de knop om aan te melden.
(lees hieronder eerst onze werkwijze)

Wat bereik je met JobRotary?

JobRotary biedt je een persoonlijke mentor. Iemand met wie een wederzijdse klik is en die jou kan steunen in het proces om weer aan de slag te gaan. Jij en de mentor onderzoeken wat jij specifiek nodig hebt om weer in het arbeidsproces te komen. Je krijgt één-op-één aandacht en begeleiding.

Geen vacaturebank
JobRotary heeft geen vacaturebank of kant-en-klare banen. Bij jouw zoektocht naar passend werk, krijg je wel alle steun die jij nodig hebt. Daarbij zet de mentor niet alleen zijn of haar kennis en praktijkervaring in, maar ook het eigen netwerk.

Meld je nu aan

Zet de stap naar nieuw perspectief

Schakel JobRotary in als je moeite hebt om een nieuwe baan te vinden. Jij moet zelf die eerste stap zetten en je aanmelden. Dan komt er actie!

Werkwijze

  1. Je vult het aanmeldformulier op deze site in. Dit wordt verzonden naar een JobRotary club in de regio waar je woont. Een regiocoördinator koppelt je aan een geschikte en beschikbare mentor.
  2. Deze mentor neemt contact op voor een kennismaking. Tijdens dit intakegesprek is het belangrijk dat er een wederzijdse klik is.
  3. Op basis van dit intakegesprek worden wederzijdse verwachtingen afgestemd. Ook stel je samen met de mentor vast of begeleiding voor jou zinvol en effectief is. Mocht dat niet zo zijn, dan zal de mentor je verwijzen naar een meer geschikte vorm van begeleiding.
  4. Conform de afspraken die de mentor en jij samen maken, is er regelmatig contact. De mentor kan je ondersteunen en adviseren bij:
  • het bouwen van netwerken
  • het zoeken naar geschikte vacatures
  • het opstellen van sollicitatiebrieven en je cv
  • het oefenen van een sollicitatiegesprek of -situaties
  • adviseren wanneer bijscholing aan de orde is

De mentor zal zo mogelijk zijn/haar eigen netwerk actief benaderen om eventuele baanmogelijkheden voor je te onderzoeken.

Resultaat

Sinds de start heeft JobRotary meer dan 2.500 mensen succesvol begeleid bij het vinden van werk.

Mensen krijgen support op weg naar werk. De regie en de verantwoordelijkheid blijft bij de werkzoekende. Verhalen over succesvolle begeleiding lees je op de pagina ‘Actueel‘.

JobRotary partners helpen jou bij het vinden van nieuw perspectief

JobRotary partners

©opyright Stichting JobRotary Nederland | website realisatie i.s.m. EvenSure concepts